Menu

E-mail verzend service

f1 emailsysteem 3 1


E-MAILSYSTEEM FUNCTIES1. CONTACTEN

Indien je overstapt vanaf een ander e-mailsysteem dan kun je de contactadressen veelal exporteren om deze vervolgens te importeren in MiNTMAIL. Dat kan via Excel:


– kolom A is voor de e-mailadressen
– kolom B is voor het geslacht
– kolom C is voor de voornaam
– kolom D is voor het tussenvoegsel
– kolom E is voor de achternaam


Zie de afbeelding hieronder ter voorbeeld.


De excel-lijst importeer je eenvoudig in MiNTMAIL.
Lees verder onder de afbeelding.
NAAR BOVEN ^
adressen excelsheet 1a
Import e-mailadressen via Excel


Komen er per abuis 2 dezelfde e-mailadressen voor in je excel-lijst dan ontdubbelt MiNTMAIL deze automatisch. Zodat je klant toch 1 nieuwsbrief ontvangt.
Bounced een contactadres of schrijft iemand zich naderhand uit dan onthoudt MiNTMAIL dat zodat deze persoon de volgende keren niet meer wordt gemaild (ook niet wanneer je ‘m een volgende keer toch weer importeert ;).


Uiteindelijk komen de e-mailadressen in het e-mailsysteem van MiNTMAIL (zie de afbeelding hieronder ter voorbeeld). In MiNTMAIL is het ook mogelijk de contactadressen onder te verdelen in groepen zodat je de groepen separaat nieuwsbrieven kunt versturen.


Wil je liever een automatische koppeling van je (eigen) bestaande relatiesysteem, database en/of webshop neem dan gerust contact op!


NAAR BOVEN ^
E-mailadressen bestand
adressen emailsysteem 1

2. SJABLOON

Na aanmelding krijg je automatisch 1 standaard sjabloon ‘Less is More’.
Het is een responsive sjabloon en dat betekent dat de nieuwsbrief zich automatisch aanpast aan het beeldscherm van de klant. De nieuwsbrief ziet er dus goed en mooi uit in elk e-mailprogramma, op zowel desktop, tablet als smartphone.


Sjabloon ‘Less is More’
Het sjabloon ‘Less is More’ is gratis en je kunt er meteen mee aan de slag: bovenin kun je een logo plaatsen. Daaronder kun je tekst- en fotovakken toevoegen (of tekst en foto naast elkaar). Klaar. Verzenden maar.


Het sjabloon ‘Less is More’ heeft altijd een witte achtergrond en een Arial font. Onderaan de footer zijn automatisch al je adresgegevens en wettelijke verplichte afmeldlink vermeld.


Zie de voorbeelden hieronder.
(lees verder onder afbeelding)
NAAR BOVEN ^
sjabloon lessismore 1Extra sjabloon

Wil je een extra, ander sjabloon?
Dat kan vanaf € 95,00 ex btw. Neem contact op en we bespreken de wensen en mogelijkheden.
Het grote verschil met andere e-mailsystemen is dat wij de sjabloons voor je implementeren. Compleet met logo en alle nodige instellingen.


Na akkoord op het ontwerp start de implementatie dat tussen de 5 en 10 werkdagen in beslag kan nemen (afhankelijk van de drukte). Maar dan heb je ook wat en kun je meteen aan de slag zonder dat je zelf nog allerlei instellingen moet doen!


Note: bij MiNTMAIL is dus geen database waaruit je uit honderden voorgebakken sjabloons kunt kiezen. We hebben 1 gratis sjabloon ‘Less is More’ en alle overige is maatwerk (vanaf € 95,00 p.s. ex btw).


NAAR BOVEN ^


3. VERZENDEN

Nadat je een (gratis) testmailtje hebt verzonden en misschien nog een typfoutje verbetert, klik je op de knop ‘Verzenden’. En MiNTMAIL doet de rest. De mailing wordt eerst automatisch door het systeem gecontroleerd.


Ook controleren wijzelf steekproefsgewijs en handmatig te-verzenden-mailings. Op een juiste verhuoding afbeeldingen/ tekst, op eventuele aggressieve of andere foute teksten, op eventueel misbruik van ons systeem etc. MiNTMAIL heeft een uitstekende verzendreputatie en dat willen we uiteraard zo houden.


De reden is dat een goede verzendreputatie de kans dat de mails van onze gebruikers in de SPAMbox belanden zo klein als mogelijk is. Deze check gaat overigens razendsnel en na akkoord gaat de verzending van start. Daar zit een timer in zodat bijvoorbeeld Gmail niet 5000 adressen tegelijk krijgt aangeleverd maar in kleine groepjes om de x-aantal minuten. En nog meer van dit soort spelregels.


Maar hier heb je helemaal geen omkijken na want dat is het werk van MiNTMAIL. Wel kun je zien dat de teller afloopt na iedere verzending van een mailtje en kun je zien wanneer de mails bij alle contactadressen is aangekomen.


NAAR BOVEN ^
statistieken taart 1b


4. STATISTIEKEN

Meten is weten. De statistieken vertellen je precies hoeveel contactadressen de nieuwsbrief hebben geopend, wie zich heeft afgemeld en welke e-mailadressen zijn gebounced.


Afmeldingen en bounces worden automatisch verwerkt.


De afbeelding hierboven is een screenshot van het e-mailsysteem. Het is de beroemde taart van MiNTMAIL. Onderaan vind je een klein linkje ‘details’.
Vergeet er niet op te klikken 😉


NAAR BOVEN ^


5. KOPPELINGEN

Het komt vaak voor dat een bedrijf een webshop of relatiesysteem heeft waarin de contactadressen worden bijgehouden.


Veelal is het prima mogelijk om de contactadressen te exporteren naar een excel-lijst om deze vervolgens te importeren in MiNTMAIL.


Wil je liever geen import via excel maar een automatische koppeling van je (eigen) bestaande relatiesysteem en/of webshop dan kun je gebruik maken van een koppeling.


Softwearkoppeling – pakket RED

Al ruim 10 jaar werken we samen met Softwear.
In het geval van een Softwearkoppeling is het mogelijk om online nieuwsbrieven en online waardebonnen te versturen. Bij een online waardebon verschijnt er automatisch de bijbehorende barcode in de mailing die vanaf de smartphone of papieren print kan worden gescand. Tevens is het mogelijk om bijbehorende gespaarde punten en kortingsbedragen te vermelden in de online waardebon. Zie het voorbeeld hieronder.


Voor meer info zie webpage PAKKET RED (SOFTWEAR) >


NAAR BOVEN ^
waardebon slide
Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!