Menu

E-mail verzend service


SOFTWEAR
KOPPELING

Mailen naar adressen
uit de Softwear database.SOFTWEAR KOPPELING1. INTRO

Deze koppeling is bedoeld voor winkeliers die gebruik maken van het kassasysteem van Softwear. Op verzoek wordt de koppeling gelegd tussen Softwear en MiNTMAIL.


Voor de basisfuncties zie webpage FUNCTIES >
Maar de Softwearkoppeling biedt daarnaast een aantal specifieke kenmerken die op deze webpage worden uitgelegd.
Met een Softwearkoppeling blijven de contacten bijvoorbeeld in de Softweardatabase en is het ook mogelijk om online nieuwsbrieven en online waardebonnen (spaarpunten) te versturen.


Lees verder onder de afbeelding.
NAAR BOVEN ^
softwear e mailadressen bestand2. CONTACTEN

Indien de koppeling is gelegd dan blijft het adressenbestand binnen Softwear de basis. De e-mailadressen, waarnaar je een mailing wilt versturen, worden in Softwear geselecteerd (bijv op postcode of aankoopgeschiedenis).
Voor uitleg over hoe je een adresselectie maakt zie de ONLINE SOFTWEAR UITLEG >


Nadat een adresselectie binnen Softwear is gemaakt ga je naar MiNTMAIL en klik je op de knop Nieuwe selectie ophalen. Dan wordt de adresselectie, die in Softwear is gemaakt, geïmporteerd in MiNTMAIL.


Wanneer er per abuis een klant 2x voorkomt dan ontdubbelt MiNTMAIL deze automatisch.


Ook onthoudt MiNTMAIL de klanten die zich hebben afgemeld. Deze hoeven niet te worden verwijderd uit de Softwear database. Wanneer een volgende keer een afgemeld mailadres wordt geselecteerd dan haalt MiNTMAIL deze er automatisch uit en wordt ie niet gemaild. Idem voor de bounced e-mailadressen.


NAAR BOVEN ^
sjabloon lessismore 13. NIEUWSBRIEF

Het opstellen van een nieuwsbrief is eenvoudig. Je opent het nieuwsbrief-sjabloon en geeft ‘m de gewenste kenmerken (onderwerp, top-line etc). Vervolgens zijn er tekstvakken waarin je tekst typt en er zijn fotovakken waarin je foto’s upload.


Het lijkt veel op het bekende programma ‘Word’: indien je een tekst vetgedrukt wilt maken dan selecteer je de tekst en klikt op de ‘B’ (Bold). Indien je een tekst schuingedrukt wilt maken dan selecteer je de tekst en klikt op de ‘I’ (Italic).


Uiteraard kun je linkjes van tekst en foto’s maken die rechtstreeks naar je eigen website doorlinken. Ook de namen van de klanten, zoals ze in Softwear zijn ingevoerd, kunnen in de nieuwsbrief worden vermeld (“Beste Susan” ipv “Beste klant”). Evenals het interne Softwear-referentienummer.


NAAR BOVEN ^
softwear mailing vb24. WAARDEBONN

Het verschil tussen een nieuwsbrief en een waardebon is dat in het waardebon-sjabloon een barcode wordt weergegeven. Deze barcode wordt automatisch gegenereerd via de info uit Softwear.


Tevens kun je het bijbehorende aantal gespaarde punten en het kortingsbedrag in de waardebon-mailing vermelden. Ook deze info wordt automatisch gegenereerd via de info uit Softwear.


Voor het mailen van online waardebonnen heb je dus een specifiek Softwear-waardebon-sjabloon nodig (dat kan dus niet met een nieuwsbrief-sjabloon).NAAR BOVEN ^
statistieken taart 1b5. PRIJS

De prijs van MiNTMAIL inclusief Softwearkoppeling bestaat uit:
A. Eenmalige setup vanaf € 150,00
B. Verzendkosten vanaf €0,01 ps


A. Eenmalige setup
De eenmalige setupprijs, voor de implementatie van het online account, de Softwear-koppeling en 1 sjabloon is € 150,00 ex btw.

Een extra 2e sjabloon kost € 95,00 ex btw.
Wil je meteen aan de slag met een nieuwsbrief- en een waardebonsjabloon dan heb je dus 2 sjabloons nodig en kost de eenmalige setup € 245,00 ex btw.


B. Verzendkosten
De verzendkosten gaan volgens het principe pay-as-you-go (betalen na verbruik) ofwel creditbundels. Je koopt van tevoren een creditbundel van bijvoorbeeld 2000 credits:
1 verzonden nieuwsbrief-mail verbruikt 1 credit
1 verzonden waardebon-mail verbruikt 2 credits
Voor een overzicht van de beschikbare creditbundels met bijbehorende prijzen zie de webpage PRIJZEN >


Note: alle genoemde bedragen zijn exclusief btw.
NAAR BOVEN ^
waardebon slide6. HANDLEIDING

Kom je er niet helemaal uit?
Dan kun je uiteraard contact opnemen!
Ook is er veel online uitleg beschikbaar:NAAR BOVEN ^
softwear mailing nieuwsbrief vb7. WEETJES

Hieronder allerlei handige weetjes specifiek voor Softweargebruikers:


1. Afmeldingen
Afgemelde (en bounced) adressen worden door MiNTMAIL onthouden. Het is dus niet nodig om deze te verwerken in de Softwear database.

2. Verschil hard en soft bounced adressen
Hard en sof bounced adressen worden door MiNTMAIL onthouden. Het is dus niet nodig om deze te verwerken in de Softwear database. MEER INFO >


3. Na 2 maanden wordt data verwijderd
Via Softwear geïmporteerde contactadressen (met bijbehorende naw-info, spaarpunten etc) worden maximaal 2 maanden in MiNTMAIL bewaard. Daarna worden ze verwijderd. Eventuele reminder-mailings zou je dus binnen 2 maanden moeten verzenden (indien je exact zelfde adreslijst zou willen gebruiken). Uiteraard worden de contactadressen tbv afmeldingen en bounced nooit verwijderd.


4. Barcodes in online waardebonnen
De barcodes zijn via de scanner van het Softwear kassasysteem te scannen en worden zodoende automatisch in het kassasysteem verwerkt. In de praktijk nemen de meeste mensen hun waardebon met barcode mee op de smartphone. Er zijn ook klanten die ‘m uitprinten. Beiden is goed en prima te scannen.


5. Combi online en papieren waardebonnen
Indien je de waardebonnen in Softwear uitdraait dan blijven er automatisch waardebonnen over voor klanten die geen e-mailadres hebben. Deze zijn alsnog via de printer uit te draaien en via de post te versturen.
Tip: stuur een kaartje mee in de envelop waarin vraagt naar het e-mailadres en waarin je uitlegt dat je overstapt naar de online waardebonnen omwille van het milieu.7. Klikbare Whatsapp-knop maken
Wist je dat je in de nieuwsbrief een link kunt maken naar je telefoonnummer? MEER INFO >


8. Collectiefoto’s in mailings plaatsen
Wist je dat je in de nieuwsbrief heel veel fotootjes (met info) kunt plaatsen? MEER INFO >


NAAR BOVEN ^
Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!