Menu

E-mail verzend service

f1 emailsysteem 2 1


1. INTRODUCTIE

We werken al ruim 10 jaar samen met Softwear.
Op verzoek van de klant wordt een koppeling gelegd tussen Softwear en MiNTMAIL.


Het adressenbestand binnen Softwear blijft op deze manier de basis. De adresselecties worden dan ook in Softwear gemaakt (bijv op postcode of aankoopgeschiedenis). Om deze vervolgens met 1 druk op de knop in MiNTMAIL te importeren. En via MiNTMAIL te verzenden.


In het geval van een Softwearkoppeling is het mogelijk om de volgende mailings te versturen:
– nieuwsbrieven
– waardebonnen


Bij een online waardebon verschijnt er automatisch de bijbehorende barcode in de mailing die vanaf de smartphone of papieren print kan worden gescand. Tevens is het mogelijk om bijbehorende gespaarde punten en kortingsbedrag te vermelden in de online waardebon.
Lees verder onder de afbeelding.
NAAR BOVEN ^
softwear e mailadressen bestand2. CONTACTEN

De contactadressen blijven in de database van Softwear. Binnen Softwear maak je een selectie waarna je deze opslaat via de knop met de naam Opslaan voor MiNTMAIL (deze knop verschijnt pas wanneer de koppeling is gemaakt tussen Softwear en MiNTMAIL).


Vervolgens log je in het e-mailsysteem van MiNTMAIL en klik je op de knop met de naam Nieuwe selectie ophalen. Waarna je de nieuwsbrief kunt versturen. Veel eenvoudiger kan het niet.


Wanneer er per abuis via de gemaakte selectie een klant 2x voorkomt dan ontdubbelt MiNTMAIL deze automatisch. Wanneer een klant zich heeft afgemeld dan hoef je deze klant niet te verwijderen uit de Softwear database. MiNTMAIL onthoudt zelf welke klanten niet meer mogen worden gemaild. Idem voor de bounced e-mailadressen.


We zijn er trots op dat we achteraf vaak te horen krijgen “Je had gelijk hoor, het is echt heel eenvoudig, dit kan ik echt wel zelf“. En zo niet dan is er de helpdesk van Softwear om uitleg te geven over het maken van een adresselecties binnen Softwear.

NAAR BOVEN ^


3. SJABLOON

Een sjabloon is een vaste format (tbv achtergrondkleur en adresregels etc), een soort basis voor een nieuwsbrief of waardebon. Zodat je bij een nieuwe mailing alleen een nieuwe tekst(en) en foto(s) erin hoeft te plaatsen. Klaar.


Het eerste sjabloon is gratis. Een eventuele tweede sjabloon kost € 95,00 ex btw.
Het is een responsive sjabloon en dat betekent dat de nieuwsbrief of waardebon zich automatisch aanpast aan het beeldscherm van de klant. Het ziet er dus goed en mooi uit in elk e-mailprogramma, op zowel desktop, tablet als smartphone.


Sjabloon ‘Less is More’
Het sjabloon ‘Less is More’ is gratis en je kunt er meteen mee aan de slag: bovenin kun je een logo plaatsen. Daaronder kun je tekst- en fotovakken toevoegen (of tekst en foto naast elkaar). Klaar. Verzenden maar.


Het sjabloon ‘Less is More’ heeft altijd een witte achtergrond en een Arial font. Onderaan de footer zijn automatisch al je adresgegevens en wettelijke verplichte afmeldlink vermeld.


Je mag zelf aangeven of je het gratis sjabloon voor een nieuwsbrief of een waardebon wilt gebruiken. Indien je graag beiden wilt dan heb je dus 2 sjabloons nodig (1 gratis sjabloon en 1 extra sjabloon voor € 95,00 ex btw).


Zie de voorbeelden hieronder.
(lees verder onder afbeelding)
NAAR BOVEN ^
sjabloon lessismore 1Extra sjabloon

Wil je een extra, ander sjabloon? Dat kan vanaf € 95,00 ex btw.
Neem contact op en we bespreken de wensen en mogelijkheden.
Het grote verschil met andere e-mailsystemen is dat wij de sjabloons voor je implementeren. Compleet met logo en alle nodige instellingen.


Na akkoord op het ontwerp start de implementatie dat tussen de 5 en 10 werkdagen in beslag kan nemen (afhankelijk van de drukte). Maar dan heb je ook wat en kun je meteen aan de slag zonder dat je zelf nog allerlei instellingen moet doen!


Note: bij MiNTMAIL is dus geen database waaruit je uit honderden voorgebakken sjabloons kunt kiezen. We hebben 1 gratis sjabloon ‘Less is More’ en alle overige is maatwerk (vanaf € 95,00 p.s. ex btw).

NAAR BOVEN ^


4. NIEUWSBRIEVEN

E-mailmarketing. Ofwel online nieuwsbrieven (mailings) versturen. Het is nog steeds 1 van de meest gebruikte, effectieve communicatievormen met nieuwe en bestaande doelgroepen.


Via Softwear kun je een selectie maken van een groep klanten. Bijv op postcode vanwege een braderie in een bepaalde stad. Of op omzetgroep vanwege de nieuwe collectie van merk X. Zo kun je gerichte online nieuwsbrieven sturen.
Zie ook de SOFTWEAR ONLINE UITLEG >


De namen van de klanten, zoals ze in Softwear zijn ingevoerd, kunnen in de nieuwsbrief worden vermeld (“Beste Susan” ipv “Beste klant”).


Voor het vesturen van online nieuwsbrieven heb je een nieuwsbrief-sjabloon nodig.
NAAR BOVEN ^
softwear mailing vb25. WAARDEBONNEN

Het verschil tussen een nieuwsbrief en een waardebon is dat in het waardebon-sjabloon een barcode wordt weergegeven. Deze barcode wordt automatisch gegenereerd via de info uit Softwear.


Tevens kun je het bijbehorende aantal gespaarde punten en het kortingsbedrag in de waardebon-mailing tonen. Ook deze info wordt automatisch gegenereerd via de info uit Softwear.


Voor het mailen van online waardebonnen heb je dus een specifiek Softwear-waardebon-sjabloon nodig (dat kan dus niet met een nieuwsbrief-sjabloon).NAAR BOVEN ^


6. VERZENDEN

Nadat je een (gratis) testmailtje hebt verzonden en misschien nog een typfoutje verbetert, klik je op de knop ‘Verzenden’. En MiNTMAIL doet de rest. De mailing wordt eerst automatisch door het systeem gecontroleerd.


Ook controleren wijzelf steekproefsgewijs en handmatig te-verzenden-mailings. Op een juiste verhuoding afbeeldingen/ tekst, op eventuele aggressieve of andere foute teksten, op eventueel misbruik van ons systeem etc. MiNTMAIL heeft een uitstekende verzendreputatie en dat willen we uiteraard zo houden.


De reden is dat een goede verzendreputatie de kans dat de mails van onze gebruikers in de SPAMbox belanden zo klein als mogelijk is. Deze check gaat overigens razendsnel en na akkoord gaat de verzending van start. Daar zit een timer in zodat bijvoorbeeld Gmail niet 5000 adressen tegelijk krijgt aangeleverd maar in kleine groepjes om de x-aantal minuten. En nog meer van dit soort spelregels.


Maar hier heb je helemaal geen omkijken na want dat is het werk van MiNTMAIL. Wel kun je zien dat de teller afloopt na iedere verzending van een mailtje en kun je zien wanneer de mails bij alle contactadressen is aangekomen.


NAAR BOVEN ^
statistieken taart 1b7. STATISTIEKEN

Meten is weten. De statistieken vertellen je precies hoeveel contactadressen de nieuwsbrief hebben geopend, wie zich heeft afgemeld en welke e-mailadressen zijn gebounced.


Afmeldingen en bounces worden automatisch verwerkt.


De afbeelding hierboven is een screenshot van het e-mailsysteem. Het is de beroemde taart van MiNTMAIL. Onderaan vind je een klein linkje ‘details’.
Vergeet er niet op te klikken 😉

NAAR BOVEN ^


8. PRIJS

De prijs bestaat uit:
– eenmalige setup
– verzendkosten


Eenmalige setup
De eenmalige setupprijs, voor de implementatie van het online account, de Softwear-koppeling en 1 sjabloon is € 150,00 ex btw.
Een extra sjabloon kost € 95,00 ex btw.
Wil je meteen aan de slag met een nieuwsbrief- en een waardebonsjabloon dan heb je dus 2 sjabloons nodig en kost de eenmalige setup dus € 245,00 ex btw.


Verzendkosten
Daarnaast zijn er verzendkosten. Deze kosten zijn afhankelijk van hoeveel mailtjes je stuurt en dus hoeveel mailcredits je nodig hebt.


De creditbundels zijn te bestellen via het online account dat je ontvangt zodra je je hebt aangemeld. Zodra de betaling is ontvangen, worden de credits toegevoegd aan je account. Wanneer je 2000 credits hebt en vervolgens een nieuwsbrief verstuurt naar 1500 contactadressen dan heb je na verzending dus nog 500 credits over.


Voor een overzicht van de beschikbare creditbundels zie de webpage PRIJZEN>
NAAR BOVEN ^
waardebon slide9. HANDLEIDING

Kom je er toch niet helemaal uit?
Dan kun je uiteraard contact opnemen!
Ook is er veel online uitleg beschikbaar:


NAAR BOVEN ^
softwear mailing nieuwsbrief vb10. HANDIGE WEETJES

Hieronder allerlei handige weetjes specifiek voor Softweargebruikers:


1. Afmeldingen & bounces
Afgemelde en bounced adressen worden door MiNTMAIL onthouden. Het is dus niet nodig om deze te verwerken in de Softwear database. Wanneer je deze opnieuw importeert in MiNTMAIL dan heeft MiNTMAIL deze onthouden en zal deze niet opnieuw mailen.


2. Na 2 maanden wordt data verwijderd
Via Softwear geïmporteerde contactadressen (met bijbehorende naw-info, spaarpunten etc) worden maximaal 2 maanden in MiNTMAIL bewaard. Daarna worden ze verwijderd. Eventuele reminder-mailings zou je dus binnen 2 maanden moeten verzenden (indien je exact zelfde adreslijst zou willen gebruiken). Uiteraard worden de contactadressen tbv afmeldingen en bounced nooit verwijderd.


3. Barcodes in online waardebonnen
De barcodes zijn via de scanner van het Softwear kassasysteem te scannen en worden zodoende automatisch in het kassasysteem verwerkt. In de praktijk nemen de meeste mensen hun waardebon met barcode mee op de smartphone. Er zijn ook klanten die ‘m uitprinten. Beiden is goed en prima te scannen.


4. Combi online en papieren waardebonnen
Indien je de waardebonnen in Softwear uitdraait dan blijven er automatisch waardebonnen over voor klanten die geen e-mailadres hebben. Deze zijn alsnog via de printer uit te draaien en via de post te versturen. Tip: stuur een kaartje mee in de envelop waarin vraagt naar het e-mailadres en waarin je uitlegt dat je overstapt naar de online waardebonnen omwille van het milieu.


NAAR BOVEN ^
Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!